Програма за отпускане на 500 млн. долара безвъзмездни средства, насочени към

...
Програма за отпускане на 500 млн. долара безвъзмездни средства, насочени към
Коментари Харесай

САЩ отпускат $500 млн. за производство на торове

Програма за разпределяне на 500 млн. $ безплатни средства, насочени към увеличение на производството на торове, разгласи министърът на селското стопанство на Съединени американски щати Том Вилсек. Така ще бъдат облагодетелствани фермерите в страната, заяви електронното издание Brownfield. Програмата е предопределена за разширение на мощностите и оттова - на създаваните количества торове и съставки за тях. Това ще ни направи по-малко подвластни от първични материали да вземем за пример от Русия. По този метод задачата е основаването на по-конкурентен пазар, който би трябвало да обезпечи по-голямо предложение и по-ниски разноски за фермерите, посочи Вилсек.

Министърът акцентира категорично, че се надява да бъдат подадени заявки от самостоятелни снабдители, а не от фирмите с преобладаваща роля на пазара на торове. Искаме те да се съсредоточат върху фермерите, да ускорят нововъведенията, желаеме производството на първични материали и материали да е стабилно и да подсигуряваме, че те са създадени в Америка, безапелационен бе той.

Стойността на безвъзмездните траншове е от 1 млн. до 100 млн. $, а заявки ще стартират да се одобряват в границите на няколко дни. Вилсек посочи, че претендентите могат да бъдат както търговски сдружения, по този начин и организации с идеална цел, фермерски кооперативи, държавни и локални управнически органи, коренните племена и техните организации, както и лицензираните компании, работещи и в интерес на обществото. Частните юридически лица би трябвало да са с самостоятелни притежатели и ръководство.

В рамките на програмата приемите са разграничени на две - 45 дни ще бъдат обслужвани с преимущество планове за увеличение на мощностите за производството на торове за селскостопанските сезони 2023 и 2024 година, а обособен 90-дневен банкет ще обезпечи запас за дълготрайните планове.

Програмата за разширение на производството на торове на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън е част от цялостните старания на държавното управление за усилване на конкуренцията на пазарите на селскостопанска продукция. За задачата министерството на селското стопанство на страната ще употребява финансови средства от Корпорацията за кредитиране на борсово търгуваните първични материали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР